Broodsaus

Misschien niet zo gekend bij ons, maar wel heel lekker bij bijvoorbeeld een stuk gebraad en gestoofde prinsessenboontjes: broodsaus. Onmisbaar in de kerstperiode in Engeland.

Wat hebben we nodig:
  • 300 ml melk
  • 1 ui, gepeld 
  • 3 kruidnagels
  • 1 blaadje laurier
  • 8 sneetjes wit brood, ontkorst en fijngemalen
  • peper en zout
  • vers gemalen nootmuskaat
  • klontje boter
Hoe gaan we te werk:
  • Prik de kruidnagels door de ui en verwarm die met de melk.
  • Laat de melk 1/2 zachtjes sudderen.
  • Verwijder de ui met de kruidnagels en strooi het broodkruim in de melk.
  • Kruid af met peper en zout en nootmuskaat.
  • Mix de saus met de staafmixer of in de blender.
  • Werk af met een klontje boter.
TIP:

Wedden dat je na de maaltijd de saus nog oplikt met een stukje brood?

Reacties