Zoete aardappel met geitenkaas en blauwe druif

Echt, toen ik dit recept las, dacht ik: dat kan je niet menen? Maar je moet het geproefd hebben eer je oordeelt. Dan zal je dit recept steeds opnieuw willen maken. Geroosterde druiven zijn gewoon zo yummie! En wat zoete aardappelen betreft: ze krijgen niet de pluimen die ze zeer zeker verdienen. Geitenkaas moet je sowieso altijd in je voorraad hebben. Punt.

Wat hebben we nodig:
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 tros blauwe druiven, zonder pitten
  • 1 koffielepel neutrale olie
  • peper en zout
  • 60 gr romige geitenkaas, type Chavroux
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • snuifje kaneel en nootmuskaat
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Prik gaatjes in de zoete aardappelen. Wikkel ze dan strak in aluminiumfolie.
  • Bak de aardappelen 1u of tot ze gaar zijn. Haal ze voorzichtig uit de folie (pas op voor de stoom!) en maak een overlangse inkeping aan de bovenkant. Laat de aardappelen een beetje afkoelen.
  • Verwarm de oven tot 220°C.
  • Verdeel de druifjes over een bakplaat en besprenkel ze met de olie. Kruid met peper en zout en schud ze even door elkaar. Rooster de druiven 25 min of tot ze openbarsten.
  • Verwijder het kruim uit de aardappelen. 
  • Stamp het kruim met 3/4 van de geitenkaas. Kruid met kaneel, nootmuskaat, peper en zout en honing.
  • Lepel het kruim weer in de aardappelpellen. 
  • Leg er de resterende geitenkaas op en zet de aardappelen nog even in de oven.
  • Strooi de druiven over de aardappelen en werk af met nog een beetje honing.
TIP:

Lekker met rucola.

Reacties