Rucola!!! soep

Foto Cathy Van de Moortele
We hebben enkele dagen terug al ravioli gemaakt met een vulling van rucola. Raketsla gaat namelijk heel goed samen met pasta en in sauzen. Maar wist je ook, dat je er soep kan van maken? Lekker pittig en fris van kleur.

Wat hebben we nodig:
  • 50 gr boter
  • 2 sjalotjes, gepeld en fijngesnipperd
  • 50 gr bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 250 ml (light) room
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 150 gr rucola
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de boter in de pan. Fruit de sjalotjes glazig.
  • Voeg de bloem toe en roer alles tot een roux. 
  • Voeg geleidelijk aan de bouillon toe en blijf roeren.
  • Voeg de pesto toe en laat die mooi wegsmelten.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en laat de soep zachtjes koken tot de aardappel zacht is.
  • Voeg de raketsla toe.
  • Pureer de soep glad in de blender.
  • Laat de soep nog even opkoken.
  • Voeg de room toe.
TIP:

Werk af met wat verkruimelde geitenkaas en bruschetta met een tapenade van zongedroogde tomaat.

Reacties