Rucola!!! soep
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 50 gr boter
- 2 sjalotjes, gepeld en fijngesnipperd
- 50 gr bloem
- 1 liter kippenbouillon
- 2 eetlepels groene pesto
- 250 ml (light) room
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 150 gr rucola
- Verhit de boter in de pan. Fruit de sjalotjes glazig.
- Voeg de bloem toe en roer alles tot een roux.
- Voeg geleidelijk aan de bouillon toe en blijf roeren.
- Voeg de pesto toe en laat die mooi wegsmelten.
- Voeg de aardappelblokjes toe en laat de soep zachtjes koken tot de aardappel zacht is.
- Voeg de raketsla toe.
- Pureer de soep glad in de blender.
- Laat de soep nog even opkoken.
- Voeg de room toe.
Werk af met wat verkruimelde geitenkaas en bruschetta met een tapenade van zongedroogde tomaat.
Reacties