Indische Aloo Gobi

Ik kan bijna niet geloven dat ik hier nog geen enkele Indiase curry gepost heb. Aloo Gobi moet je gewoon eens zelf maken. Dit vegetarisch Indiase stoofpotje is zo lekker! Bloemkool hoeft niet altijd gekookt te worden. Laat de kaassaus eens voor wat ze is en proef de knapperige bloemkool in Aloo Goobi.

Wat hebben we nodig:
  • 3 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels olie
  • 1 koffielepel koriander
  • 1 koffielepel komijn
  • 1/2 koffielepel kurkuma
  • 3 kruidnagels
  • enkele plakjes gember
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bloemkool, in roosjes verdeeld
  • 1 ui, gepeld en gehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • een scheutje water
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de aardappelblokjes 10 min voor. Laat ze uitlekken.
  • Verhit de olie in een grote Creuset. Voeg de kruiden toe en laat ze even meebakken.
  • Voeg de uisnippers, de bloemkool en de aardappelblokjes toe.
  • Laat de groentjes 5 min garen en voeg dan het citroensap en het water toe.
  • Laat de curry zachtjes verder garen tot de groentjes klaar zijn.
  • Serveer je Aloo Gobi zoals hij is of met naanbrood erbij.
TIP:

Serveer een kommetje raita bij dit gerecht, om de smaakpapillen wat te sussen. Doe wat Griekse yoghurt in een kommetje en kruid die met zout. Meng de yoghurt met geraspte, uitgelekte komkommer en een teentje look, geperst. 

Reacties