Snijboontjes met tomaat

Foto Cathy Van de Moortele
Nu en dan maak ik de Albert Heijn onveilig. Net over de grens en toch zo vernieuwend. Er worden zaken verkocht die wij Belgen niet zo vaak kopen. Ik denk nu maar aan snijboontjes.. mmmm... gestoofd met sjalotjes en tomaat. Zo lekker en zo dichtbij.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 2 sjalotten, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 zak snijbonen, schoongemaakt en heel fijn gesneden
  • 100 ml witte wijn
  • een handvol kerstomaatjes, gehalveerd
  • peper en zout
  • scheutje azijn
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit je Creuset op een matig vuur en voeg wat vetstof toe.
  • Fruit de sjalotjes aan tot ze glazig zijn en voeg dan de snijboontjes toe.
  • Bak de snijbonen even mee en blus ze dan af met witte wijn. Laat de alcohol verdampen.
  • Doe de tomaten bij de boontjes en kruid af met peper en zout.
  • Laat de boontjes zachtjes garen. Dat kan toch wel een dik half uur innemen. Ga zitten en lees verder in je favoriete kookboek. Het vuur staat immers zacht.
  • Nog een scheutje azijn erbij en flink wat verse peterselie.
  • Bestrooi de boontjes met de mosterdzaadjes en.. Aan tafel!
TIP:

Verwijder het "steeltje" van de snijbonen en snij ze dan diagonaal in dunne reepjes. Op mijn Kenwood heb ik hier zelfs een functie voor. Geen idee wat je nog met die aparte gleuf van de robot kan doen, maar er zijn alleszins al heel wat snijboontjes doorheen gegaan.
Geen fles wijn openstaan of hou je niet van alcoholische drank in je maaltijden? Vervang de wijn dan door bouillon of water. 

Reacties