Appeldessert

Een leuk dessertje voor in de herfst. Er liggen steeds vaker appelen in de fruitschaal en die worden soms niet meer opgegeten omwille van enkele bruine vlekjes of scheurtjes in de schil. Als je die appels dan omtovert in een heerlijk dessert, ben je plots weer supermama (of papa natuurlijk)!

Wat hebben we nodig:
  • 3 grote appels, geschild, van het klokhuis ontdaan en in fijne plakjes gesneden
  • 70 gr gouden rozijntjes
  • 100 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 50 gr lichtbruine suiker
  • 2 eieren
  • 100 gr zelfrijzende bloem
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een grote, rechthoekige ovenschotel in met wat boter.
  • Verdeel de appelschijfjes over de vorm en strooi er de rozijntjes op.
  • Klop de boter met de suiker romig of tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de eieren toe aan het botersuikermengsel en spatel er dan voorzichtig de bloem door.
  • Verdeel het beslag in hoopjes over de appeltjes en bak het appeldessert goudbruin in 45 min.
TIP:

Serveer met een crème Anglaise of lauwwarm met een bolletje vanille ijs.

Reacties