Lemon Curd

Voor diegenen onder jullie die nog geen lemon curd geproefd hebben: lemon curd is een smeerbare citroenroom met een zure toets. Het wordt gemaakt door het verwarmen van eieren met boter, suiker, citroensap en citroenzeste. Een krokante toast met lemon curd als ontbijt, lemon curd als vulling in pannenkoeken of als topping voor roomijs, cheesecake en cake. Waarom niet mengen met yoghurt en rood fruit of in taartjes van zoet kruimeldeeg? De mogelijkheden zijn eindeloos... Of doe zoals ik: eet de lemon curd met een lepeltje...

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 5 citroenen, geperst
  • zeste van 3 citroenen
  • 100 gr ongezouten boter, gesmolten
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de eieren met de suiker glad. 
  • Voeg het citroensap, de zeste en de boter toe.
  • Zet alles in de microgolfoven op hoge kracht gedurende enkele minuten. Roer en check na elke minuut, daar elke microgolfoven anders is. De lemon curd is klaar wanneer hij blijft zitten op de achterkant van een lepel.
  • Haal de lemon curd uit de microgolf, zeef hem en giet hem in een propere bokaal.
TIP:

Lemon curd kan je 2 weken bewaren in de koelkast. Wedden dat hij die 2 weken niet haalt?

Reacties