Lemon Curd
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgY2h731FgqOpjFUyT2qNFAtfSPrq5z4yon0DZnUaCN8yAVNTvT-oSws_lwMn6bt1pc1t6MDBIh6AkvYEt5MMgflWA2WhWKVwqrdPrug5a5vNWPlCEpYh1R0EtbjL5fOpUTIvh9DoRkKUnS/s320/lemon+curd.jpg)
Wat hebben we nodig:
- 200 gr kristalsuiker
- 3 eieren
- 5 citroenen, geperst
- zeste van 3 citroenen
- 100 gr ongezouten boter, gesmolten
- Klop de eieren met de suiker glad.
- Voeg het citroensap, de zeste en de boter toe.
- Zet alles in de microgolfoven op hoge kracht gedurende enkele minuten. Roer en check na elke minuut, daar elke microgolfoven anders is. De lemon curd is klaar wanneer hij blijft zitten op de achterkant van een lepel.
- Haal de lemon curd uit de microgolf, zeef hem en giet hem in een propere bokaal.
Lemon curd kan je 2 weken bewaren in de koelkast. Wedden dat hij die 2 weken niet haalt?
Reacties