Zoete zandkoekjes
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr patisseriebloem
- snuifje zout
- 125 gr kristalsuiker
- 125 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 ei
- bloemsuiker
- Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in.
- Meng de bloem met het zout en de suiker.
- Klop de boter en het ei door de droge ingrediƫnten en meng kort.
- Rol het deeg uit op je werkvlak, dat je lichtjes bestrooid hebt met bloem.
- Steek met vormpjes koekjes uit.
- Bak de koekjes 8 - 10 min of tot ze goudbruin zijn. De onderkant moet zeker lichtbruin zien, maar de bovenkanten hoeven niet echt te kleuren.
- Bestuif de koekjes met bloemsuiker van zodra ze uit de oven komen.
- Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Doop de onderkanten van de koekjes in gesmolten chocolade en bestrooi de chocoladekant dan met geraspte kokosnoot.
Reacties