Zoete zandkoekjes

Foto Lana Joos
Een koekje is snel gebakken. Als ik wat tijd over heb en de oven staat nog warm van het middagmaal, dan durf ik wel al eens een koekje bakken. Deze zandkoekjes happen zo makkelijk weg. Serveer ze bij de koffie en krijg complimentjes van je schoonmoeder... Ik maakte ze samen met ons nichtje Amber, tijdens ons geslaagde kookdagje.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr patisseriebloem
  • snuifje zout
  • 125 gr kristalsuiker
  • 125 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in.
  • Meng de bloem met het zout en de suiker.
  • Klop de boter en het ei door de droge ingrediĆ«nten en meng kort.
  • Rol het deeg uit op je werkvlak, dat je lichtjes bestrooid hebt met bloem.
  • Steek met vormpjes koekjes uit.
  • Bak de koekjes 8 - 10 min of tot ze goudbruin zijn. De onderkant moet zeker lichtbruin zien, maar de bovenkanten hoeven niet echt te kleuren.
  • Bestuif de koekjes met bloemsuiker van zodra ze uit de oven komen.
  • Laat ze afkoelen op een taartrooster.
TIP:

Doop de onderkanten van de koekjes in gesmolten chocolade en bestrooi de chocoladekant dan met geraspte kokosnoot.

Reacties