Baba Ghanouj
Deze kruidige auberginedip uit het Midden-Oosten, is de ideale begeleider voor warm pitabrood. Serveer met kleurrijke salades, in een grote schaal waar iedereen van kan nemen.
Wat hebben we nodig:
Spreek baba ghanouj uit als: baba ganoesj.
Wat hebben we nodig:
- 2 grote aubergines, geschild en in blokjes gesneden
- 3 eetlepels olie
- snuifje zout en een draai van de pepermolen
- het sap van 1 citroen
- 1/3 kopje tahini pasta (sesampasta)
- snuifje gemalen komijn
- 2 tenen look, gepeld
- extra olie
- vers gesnipperde peterselie
- Verwarm de oven voor op 230°C.
- Meng de aubergineblokjes met de olie en spreid ze uit op een bakblik, in één laag.
- Kruid de aubergine met peper en zout.
- Rooster de groente tot ze zacht en goudkleurig is (zo'n 15 min). Roer alles om na de helft van de baktijd.
- Laat de aubergineblokjes afkoelen.
- Doe de aubergine, het citroensap, de tahini, komijn, look en wat zout in de foodprocessor en pureer alles glad.
- Serveer de baba ghanouj koud met het warme pitabrood.
- Werk de baba ghanouj af met wat olie en vers gehakte peterselie.
Spreek baba ghanouj uit als: baba ganoesj.
Reacties