Baba Ghanouj

Deze kruidige auberginedip uit het Midden-Oosten, is de ideale begeleider voor warm pitabrood. Serveer met kleurrijke salades, in een grote schaal waar iedereen van kan nemen.

Wat hebben we nodig:
  • 2 grote aubergines, geschild en in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels olie
  • snuifje zout en een draai van de pepermolen
  • het sap van 1 citroen
  • 1/3 kopje tahini pasta (sesampasta)
  • snuifje gemalen komijn
  • 2 tenen look, gepeld
  • extra olie
  • vers gesnipperde peterselie
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 230°C.
  • Meng de aubergineblokjes met de olie en spreid ze uit op een bakblik, in één laag.
  • Kruid de aubergine met peper en zout.
  • Rooster de groente tot ze zacht en goudkleurig is (zo'n 15 min). Roer alles om na de helft van de baktijd.
  • Laat de aubergineblokjes afkoelen.
  • Doe de aubergine, het citroensap, de tahini, komijn, look en wat zout in de foodprocessor en pureer alles glad.
  • Serveer de baba ghanouj koud met het warme pitabrood.
  • Werk de baba ghanouj af met wat olie en vers gehakte peterselie.
TIP:

Spreek baba ghanouj uit als: baba ganoesj.

Reacties