Ravioli met worstenvlees en spinazie

Foto Cathy Van de Moortele
Wie eet er niet graag gehakt? Als ik lekker kalfsgehakt vind, maak ik daar graag ravioli mee. Maar soms durf ik ook wel eens aan de slager worstenvlees vragen, als ik bijvoorbeeld boerenworst zie liggen. Vaak zit daar dan ook venkelzaad en lekkere kruiden in. Dit gehakt is ideaal voor het recept van ravioli dat we nu gaan klaarmaken.

Wat hebben we nodig:
  • vers pastadeeg
  • 120 gr worstenvlees
  • 75 gr verse spinazie, gehakt
  • 1 eierdooier, losgeklopt
  • 100 gr ricotta
  • vers gesnipperde salie
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • paneermeel
Hoe gaan we te werk:
  • Bereid het pastadeeg en laat het rusten in plastic folie.
  • Bak het vlees rul in een droge pan.
  • Voeg de spinazie toe en laat ze slinken.
  • Giet overtollig vocht af.
  • Meng alles mooi onder elkaar en mix het in de foodprocessor tot fijne korrels.
  • Meng het ei met de ricotta en de kruiden.
  • Voeg het kaasmengsel toe aan het vlees en warm nog even door, zodat alle smaken met elkaar kunnen versmelten.
  • Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
  • Als de vulling niet stevig genoeg is, voeg dan wat fijn paneermeel toe.
  • Laat de vulling volledig afkoelen in de koelkast.
  • Rol de pasta uit tot lange vellen.
  • Schep hoopjes vulling op de vellen pasta en dek af met een tweede vel. 
  • Foto Cathy Van de Moortele
  • Snij de ravioli's uit en laat ze drogen op een bakblik dat je bestrooid hebt met pastabloem.
TIP:

Serveer met een marinarasaus.
Gebruik de ravissimmo van Tupperware om deze ravioli's te maken.
Je kan dezelfde vulling gebruiken om bladerdeeghapjes van te maken. Rol kleine soepballetjes van de koude, opgesteven vulling. Gebruik bladerdeeg van Herta, recht uit de frigo. Snij het bladerdeeg doormidden en leg één helft op de ravissimo. Met de deegrol ga je er voorzichtig over, zodat je het raster van de ravissimo lichtjes in het bladerdeeg drukt. Vul elke holte met een balletje vulling en dek af met de andere bladerdeeghelft. Bestuif het bladerdeeg lichtjes met wat bloem. Rol voorzichtig over het bladerdeeg om de lucht eruit te drukken en zet dan wat meer druk op de deegrol, zodat beide helften bladerdeeg mooi aan elkaar vastkleven. Draai de vorm om en gebruik het bijgeleverde lepeltje om de hapjes uit te duwen in de doos. Zorg voor een warme oven van 200°C. Doreer de hapjes met eierdooier en bak ze 15 min of tot ze goudbruin zijn. 

Reacties