Shoyu kip
Dit kipgerecht komt uit Hawaï. Shoyu staat voor soja. Hoe langer de kip gemarineerd wordt, hoe beter de smaak tot zijn recht komt. Serveer de kip met kleefrijst.
Wat hebben we nodig:
Heb je geen BBQ? Doe de kip dan met de marinade in een ovenschotel en bak ze 45 min op 200°C.
Heb je graag saus bij de kip? Doe de marinade dan in een steelpan en dik ze in met wat maïzena die je oplost in koud water.
Serveer met rijst en spercieboontjes.
Maak de kip eens klaar in de slowcooker. Het vlees valt van de botten en is supermals.
Wat hebben we nodig:
- 235 ml sojasaus
- 220 gr donkerbruine suiker
- 235 ml water
- 4 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- verse gember, geraspt
- peper
- gedroogde oregano
- chili vlokken (optioneel)
- cayenne peper (optioneel)
- paprikapoeder (optioneel)
- 2.300 kg kippenbillen
- Klop de sojasaus met de suiker en het water tot de suiker opgelost is.
- Voeg de look, ui, gember en kruiden toe.
- Overgiet de kippendijen met deze marinade en dek de kom af.
- Laat de kip minstens 1u marineren in de koelkast.
- Verwarm de grill voor en vet die lichtjes in.
- Gooi de marinade weg en grill de kippendijen tot ze gaar zijn, zo'n 15 min per kant.
Heb je geen BBQ? Doe de kip dan met de marinade in een ovenschotel en bak ze 45 min op 200°C.
Heb je graag saus bij de kip? Doe de marinade dan in een steelpan en dik ze in met wat maïzena die je oplost in koud water.
Serveer met rijst en spercieboontjes.
Maak de kip eens klaar in de slowcooker. Het vlees valt van de botten en is supermals.
Reacties