One minute aardappelsalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 500 gr gekookte aardappelen, koud
- 4 tomaten, ontpit en in 4 gesneden
- 2 hardgekookte eieren, gepeld
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 5 plakjes ontbijtspek
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel dressing Devos Lemmens
- 1 eetlepel mosterd
- peper en zout
- verse bieslook, gesnipperd
- sla, schoongemaakt
- Snij de aardappelen in blokjes en doe ze in een grote kom.
- Snij de partjes tomaat in blokjes en doe ze bij de aardappelen.
- Leg de eieren op een eiersnijder. Snijd elk ei in plakjes. Draai het ei een kwartslag en duw het nogmaals door de eiersnijder. Strooi de blokjes ei over de salade.
- De gesnipperde uitjes mogen bij de salade. Meng alles mooi onder elkaar.
- Bak het spek krokant in de microgolf. Neem daarvoor een microgolfbestendig bord en leg er 2 velletjes huishoudrol op. Leg de plakjes spek naast elkaar en verwarm ze 3 - 4 min of tot ze krokant zijn. Het vet dringt in het papier. Verkruimel het spek over de salade.
- Maak de dressing: klop de olie met de azijn, dressing en mosterd tot een homogene dressing.
- Kruid met peper en zout en werk af met verse bieslooksnippers.
- Giet de dressing over de salade en meng goed dooreen.
- Zet de salade koel weg en laat ze trekken zolang je kan wachten.
- Verdeel de blaadjes sla over een kom. Schep de aardappelsalade op de sla en dien op.
Strooi nog wat mosterdzaadjes door de salade.
Lekker bij de BBQ of als werklunch.
Ook lekker als je er nog maïskorrels door mengt.
Vervang de bieslook door verse peterselie.
Vervang het spek door kippenreepjes of hamsnippers.
Reacties