Pastasaus met witte wijn

Ik maak supergraag zelf pasta. Het is telkens opnieuw een uitdaging om vullingen te bedenken voor ravioli's en op zoek te gaan naar nieuwe pastavormpjes. Daarna komt het denkwerk om een sausje te maken voor bij de pasta. Dit witte wijnsausje past goed bij ravioli met krabvulling, maar ook bij tagliatelli met ham en spinazie bijvoorbeeld.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels boter
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 teentjes look, gepeld en geperst
  • 1 eetlepel vloeiende bloem
  • peper en zout
  • 300 ml (light) (soja)room
  • 120 ml witte wijn
  • 100 gr kaas, geraspt
  • vers gesnipperde peterselie
  • vers gesnipperde oregano of salie, bieslook of basilicum
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de boter smelten in een steelpan.
  • Fruit de uitjes aan met de look tot ze glazig zijn.
  • Strooi de bloem over de uitjes en roer goed met een houten lepel.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de room en wijn toe en klop met een garde tot een gladde saus.
  • Laat de kaas in de saus smelten.
  • Werk af met de verse kruiden.
TIP:

Parmezaanse kaas is lekker in deze saus. In warme gerechten gebruik ik echter vaak de Grana Padano, het goedkopere broertje van de Parmezaanse kaas. Je kan uiteraard ook Emmenthaler of gruyère gebruiken.

Reacties