Tagliatelli Florentine

Als ik verse pasta maak, eindig ik meestal met het draaien van verse tagliatelli. Ik maak er dan kleine nestjes van en laat die drogen in de zon of in de open lucht, op een bakplaat die met bloem bestrooid is. Daarna kan je de tagliatelli goed bewaren en gebruiken als je er zin in hebt. Of je kookt je tagliatelli meteen en je maakt er een heerlijke lunch van.

Wat hebben we nodig:
  • 2 kipfilets
  • peper en zout
  • vetstof
  • verse tagliatelli
  • 2 eetlepels olie
  • 35 gr vloeiende bloem
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • 235 ml melk
  • 235 ml bouillon
  • 35 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 1 zak verse spinazie, gewassen en kleiner gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de grill.
  • Kruid de kipfilets met peper en zout.
  • Vet de grill lichtjes in en grill de kipfilets aan beide zijden tot ze gaar zijn. Laat de kip 10 min rusten onder aluminiumfolie.
  • Snij de kip in dunne plakjes.
  • Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water. Laat de pasta uitlekken en hou hem warm.
  • Verhit een grote anti-kleefpan.
  • Voeg de olie toe aan de pan. Met een houten lepel roer je de bloem en de look door de olie.
  • Voeg de melk en de bouillon toe en klop goed met een garde.
  • Breng de saus aan de kook en laat ze wat indikken.
  • Voeg de kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de spinazie toe en roer alles mooi onder elkaar tot de spinazie geslonken is.
  • Serveer de saus over de kip en de pasta.
TIP:

Hou je niet van de uitgesproken smaak van Parmezaanse kaas? Gebruik dan de kaas die jij lekker vindt.

Reacties