Ravioli met gerookte zalm en scampi
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- verse pasta
- 100 gr gerookte zalm
- 50 ml room
- 200 gr gerookte zalm
- 150 gr scampi's, gepeld en van het darmkanaal ontdaan, grof gehakt
- handvol verse dille, fijngehakt
- het sap van 1/2 citroen
- zeste van 1/2 citroen, fijngehakt
- peper en zout
- Cutter 100 gr zalm met de room in de food processor tot een smeuïge pasta. Laat deze massa 20 min rusten in de koelkast.
- Doe de rest van de zalm met de stukjes scampi in de food processor en gebruik de pulseknop om alles te hakken, zonder dat het te glad wordt. Er moeten nog wat stukjes in zitten.
- Voeg de dille, het citroensap en de zeste toe en meng een laatste keer.
- Schep de zalmmousse door deze vulling, kruid af met peper en zout en zet alles koel weg in een tupperware potje.
- Rol de pasta uit tot lange vellen.
- Schep hoopjes vulling op een pastavel en dek af met een tweede vel. Duw de lucht uit rond de hoopjes vulling en druk goed aan, zodat de twee pastavellen goed aan elkaar kleven. Met een vormpje steek je de ravioli's uit. Of je maakt gebruik van de Ravissimmo van Tupperware. Of je laat je helemaal gaan en probeert alle vormpjes uit die je maar kan maken, zoals Amber dat ook deed...
- Laat de ravioli's drogen op een met pastabloem bestrooid bakblik. Vries de ravioli's in. Eenmaal ze bevroren zijn, kan je ze in een ZIPLOC zakje bewaren. Schrijf op het zakje welke vulling in de ravioli's zit en schrijf er eventueel bij welke saus je er bij kan serveren.
- Kook de ravioli's in een grote pot met ruim, gezouten water. Laat ze uitlekken en dien ze op met een sausje naar keuze. Werk de saus af met extra reepjes zalm, 1 gebakken scampi en een toefje verse dille.
Foto Cathy Van de Moortele |
Los enkele saffraandraadjes op in een eetlepel kokend water. Laat dit saffraanwater afkoelen en voeg het toe aan het pastadeeg. Past perfect bij deze vulling.
Reacties