Hummus van flageolet bonen
Flageolet bonen worden vooral vaak gegeten in Frankrijk. Het zijn lichtgroene boontjes die wat lijken op en smaken naar witte bonen. Lekker gestoofd in wat boter met een sjalotje maar ze doen het ook goed in stoofpotjes met tomaat en lamsvlees.
Als je graag hummus eet, moet je eens proberen om die te maken met flageoletbonen.
Wat hebben we nodig:
Geef wat extra pit aan je hummus door er een Spaans pepertje in mee te mixen.
Serveer op bruschetta, pita brood of met tortilla chips.
Werk af met nog wat extra olie en een draai van de pepermolen.
Als je graag hummus eet, moet je eens proberen om die te maken met flageoletbonen.
Wat hebben we nodig:
- 1 blik flageoletbonen, uitgelekt en gespoeld
- 1 teen look, gepeld en gehalveerd
- het sap van 1/2 citroen
- 3-4 eetlepels olie
- peper en zout
- Doe de bonen met de look, het citroensap en de olie in een blender.
- Mix alles tot een smeuïg geheel.
- Kruid af met peper en zout.
Geef wat extra pit aan je hummus door er een Spaans pepertje in mee te mixen.
Serveer op bruschetta, pita brood of met tortilla chips.
Werk af met nog wat extra olie en een draai van de pepermolen.
Reacties