Oopsies
Foto Cathy Van de Moortele |
Oopsies kunnen gegeten worden als hamburgerbroodjes of als gewoon brood. Je kan er ook zaadjes opdoen voor je ze bakt. Denk maar aan maanzaad, sesamzaadjes, zonnebloempitjes of nigelle zaad voor een Indische toets.
Wat hebben we nodig:
- 3 grote eieren, gescheiden
- 1/2 koffielepel (witte balsamico) azijn of een snuif wijnsteenpoeder (cream of tartar)
- 85 gr roomkaas natuur, type Philadelphia
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Klop de eiwitten goed stijf met de azijn of met het wijnsteenpoeder.
- Klop de eierdooiers met de roomkaas op in de Kenwood.
- Spatel het eiwit voorzichtig door de dooiers en hou de luchtigheid erin.
- Verdeel het beslag in 8 - 10 porties op een groot bakblik.
- Bak de oopsies 25 min of tot ze goudbruin zijn.
- Laat de oopsies afkoelen op een taartrooster.
Foto Cathy Van de Moortele |
Bak de oopsies pas wanneer je ze wilt eten.
Klop slagroom op met wat strooizoetstof en enkele druppels vanille extract. Roer gekneusde frambozen door de slagroom. Spuit deze frambozenroom tussen 2 (afgekoelde) oopsies voor een heerlijke traktatie.
Reacties