Meatballs op een stokje

Ballekes zijn altijd lekker. In tomatensaus, gebakken, gefrituurd of in de oven en zelfs op een stokje. De combinatie van gehakt met BBQ saus is yummie. Door het toevoegen van de spekblokjes, zijn deze balletjes extra sappig.

Wat hebben we nodig:
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 teentjes look, gepeld en fijngesnipperd
  • 600 gr gemengd gehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 80 gr paneermeel
  • 100 gr spekblokjes
  • 100 ml BBQ saus
Hoe gaan we te werk:
  • Week houten satéprikkers in koud water of gebruik metalen spiesjes.
  • Doe alle ingrediënten in de keukenrobot en maal alles fijn tot een stevige massa.
  • Maak je handen nat en vorm kleine balletjes. Steek de balletjes op de prikkers (3 à 4 per prikker). 
  • Grill de meatballs in een hete grillpan of op de BBQ.
  • Serveer de balletjes met extra BBQ saus.
TIP:

Je kan deze balletjes prima invriezen.
Een heel goed idee om deze balletjes als aperitiefhapje klaar te maken. Maak ze dan iets kleiner dan als hoofdgerecht.
Vervang de spekblokjes door chorizoblokjes voor wie houdt van wat pit.

Reacties