Caesar Salade
Deze moet er gewoon bij. Niet weg te denken in de Amerikaanse eetcultuur. Hier zou deze salade ook een plaatsje mogen verdienen op de brasseriekaart. Laat je niet verleiden om een andere soort sla te nemen. Je kan Romeinse sla kopen in de winkel met de Leeuw.
Wat hebben we nodig:
Vaak wordt de salade nog verrijkt met hardgekookt ei en blokjes gekookte of gegrilde kip.
Je kan ook wat Parmezaanse kaaskrullen over de salade strooien.
Je kan ook een eetlepel ansjovispasta gebruiken ipv de ansjovisjes zelf.
Wat hebben we nodig:
- 3 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- 180 ml mayonaise
- 5 ansjovisjes, geplet
- 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- scheutje Worcestershire saus
- mespunt mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- peper en zout
- 60 ml olie
- 3 tenen look, gepeld en grof gehakt
- 140 gr oud wit brood, in blokjes gesneden
- Romeinse sla, in grote stukken verdeeld
- Meng de helft van de look met de mayonaise, ansjovis, de helft van de Parmezaanse kaas, Worcestershire saus, mosterd en citroensap.
- Kruid de dressing met peper en zout en zet ze koel weg.
- Verhit de olie.
- Voeg de look toe en laat die lichtjes kleuren. Gooi de look weg en voeg de broodkorstjes toe.
- Bak de croûtons mooi bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid ze met peper en zout.
- Schik de sla in een grote kom. Meng ze met de dressing.
- Werk af met de croûtons en de rest van de Parmezaanse kaas.
Vaak wordt de salade nog verrijkt met hardgekookt ei en blokjes gekookte of gegrilde kip.
Je kan ook wat Parmezaanse kaaskrullen over de salade strooien.
Je kan ook een eetlepel ansjovispasta gebruiken ipv de ansjovisjes zelf.
Reacties