Duivels varkenshaasje

Foto Cathy Van de Moortele
Varkenshaasje is een heel mooi en mager stukje varkensvlees. Botermals en boordevol smaak. Met deze saus erbij, heb je een gerecht om de vingers bij af te likken.
Chef John heeft een hele reeks recepten die je kan bekijken op video. Hij heeft een leuke stem om naar te luisteren en zijn manier van praten brengt je zeker aan het lachen. Koken met een twist..

Wat hebben we nodig:
  • 1 varkenshaasje
  • peper en zout
  • olie
  • 120 ml kippenbouillon, heet
  • snuifje cayennepeper
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel mierikswortel (uit een bokaaltje)
  • 30 ml room
  • klontje boter, ijskoud
  • vers gesnipperde bieslook
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Snij de nog aanwezige vliesjes van het vlees weg. Vetrandjes mogen blijven zitten, daar die toch wegsmelten in de pan.
  • Kruid het vlees aan beide kanten met peper en zout.
  • Verhit een pan (die ook in de oven mag) en doe er een scheutje olie in.
  • Bak het varkenshaasje bruin aan alle zijden.
  • Zet de pan in de oven en laat het varkenshaasje verder garen, gedurende 10 min.
  • Haal het vlees uit de pan, draai het om (zo verdeel je weer alle sappen) en laat het rusten op een plank. Bedek het vlees met aluminiumfolie.
  • Dep het teveel aan vetstof in de pan weg met een propje keukenpapier.
  • Bevochtig de braadresten met de bouillon en kruid met cayennepeper.
  • Breng de saus aan de kook.
  • Voeg de mosterd, mierikswortel en room toe. 
  • Roer de saus glad met een garde en laat ze indikken op een matig vuurtje.
  • Werk de saus af met een klontje boter en snippers bieslook.
  • Snij het vlees in dikke plakken en serveer het met de saus.
TIP:

Lekker met geroosterde aardappelen en een waaier aan groentjes.
Laat het vlees niet langer bakken dan nodig. Van binnen moet het nog wat rozig zien. Het vlees is zo mals dat je het met een vork kan snijden.

Reacties