Croque Brie & Appel
Voor de snelle hap: deze lekkere croque is een welkome afwisseling op de gekende croque monsieur. Het mag wel eens wat anders zijn. Vaak heb je de ingrediƫnten ook in huis. Wat houdt je tegen om deze middag deze versie eens te maken?
Wat hebben we nodig:
Gebruik eens pitabroodjes ipv gewoon brood. Snij de pitabroodjes helemaal door voor je ze opvult.
Ook heel lekker met een Italiaans piadinabroodje.
Wat hebben we nodig:
- 10 sneetjes brood
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels mayonaise
- 10 plakjes prosciutto of serranoham
- 10 plakjes Brie, dun gesneden
- 1 Granny smith appel, van het klokhuis ontdaan en in plakjes gesneden
- vetstof
- Leg het croque monsieur toestel aan en laat het voorverwarmen.
- Leg 5 sneetjes brood voor je op het werkblad.
- Meng de mosterd met de mayonaise.
- Besmeer de sneetjes brood met dit mengsel.
- Leg op elk sneetje brood 2 plakjes ham en 2 stukjes Brie.
- Verdeel de plakjes appel over de kaas en dek af met de resterende 5 sneetjes brood.
- Besmeer beide zijden van de broodjes met vetstof.
- Bak de croques goudbruin. Snij ze diagonaal door en serveer ze met een groene salade.
Gebruik eens pitabroodjes ipv gewoon brood. Snij de pitabroodjes helemaal door voor je ze opvult.
Ook heel lekker met een Italiaans piadinabroodje.
Reacties