Ravioli met puree van verse erwtjes

Foto Cathy Van de Moortele
Heerlijk zijn ze, die erwtjes die je zelf uit de schelpen haalt. Knapperig, zoet en absoluut niet te vergelijken met erwtjes uit blik. Als je een puree van deze erwtjes maakt en daarmee je ravioli's opvult... geloof me...

Wat hebben we nodig:
  • verse pasta
  • 1 kg verse erwtjes in de peulen
  • scheutje citroensap
  • 50 gr pijnboompitjes, getoast
  • 30 gr Parmezaanse kaas, heel fijn geraspt
  • snuifje cayenne
  • citroenzeste
  • zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 200 ml room 
  • citroenzeste
  • vers geraspte Parmezaanse kaas
  • verse bieslook, gesnipperd
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
Foto Cathy Van de Moortele
  • Haal de erwtjes uit de schelpen en blancheer ze.
  • Hou enkele erwtjes apart voor de afwerking.
  • Laat de erwtjes uitlekken en pureer ze in de keukenrobot met een scheutje citroensap.
  • Voeg de pijnboompitjes toe en mix nogmaals.
  • Roer de Parmezaanse kaas door de puree en kruid met cayenne, citroenzeste en zout.
  • Laat de puree helemaal afkoelen.
  • Roer het ei door de puree. Dit is de vulling voor de ravioli.
  • Rol het pastadeeg uit tot lange, dunne vellen.
  • Schep hoopjes erwtenpuree op de pastavellen en dek af met een tweede vel.
  • Gebruik een vormpje om de ravioli's uit te steken.
  • Laat de ravioli's drogen op een licht bebloemde bakplaat.
  • Kook de ravioli's in ruim, gezouten water tot ze bovendrijven.
  • Verwarm de room met wat citroenzeste.
  • Voeg de uitgelekte ravioli's toe aan de room.
  • Werk af met de achtergehouden erwtjes, Parmezaanse kaas en bieslook. 
  • Kruid af met peper van de molen.
TIP:

Serveer met een glas koude witte wijn en geniet.. geniet... geniet.
Vind je geen verse erwtjes? Neem dan diepvrieserwtjes, maar zeker geen blikerwtjes of erwtjes uit glas.
Ik heb de multicrousty vorm van Tupperware gebruikt voor deze ravioli. Superleuk! De ravioli's worden stevig dichtgeduwd, waardoor ze niet opengaan tijdens het koken.
Je kan de ravioli's ook invriezen. Leg ze op een bakblik dat met bloem bestrooid is. Eenmaal bevroren, kan je ze overbrengen in een diepvrieszakje.

Reacties