Kroketje kip

Foto Cathy Van de Moortele
Een welkome afwisseling op de gewone kipfilet. Gaar de kipfilets in bouillon en maak de gare kip fijn in de kom van de Kenwood met de draadklopper. Maak meteen een hele lading van deze kipkroketten en bewaar ze in de diepvriezer. Wedden dat de kinderen er ook gek op zijn?

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr gekookte kip, fijngemaakt
  • 85 gr milde Cheddar kaas, grof geraspt
  • 2 eieren
  • 1/4 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 25 gr paneermeel
  • 2 eetlepels kippenkruiden
  • zure room
Hoe gaan we te werk:
  • Meng alle ingrediĆ«nten en zet de kom dan 30 min in de koelkast.
  • Verdeel het mengsel in 8 porties van ongeveer 100 gr. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een hamburgerpers of gebruik je handen om de kipkroketjes vorm te geven.
  • Bak de kipkroketten krokant in een warme pan met wat vetstof.
  • Serveer de kroketjes met een lepeltje zure room.
TIP:

Lekker met rijst en een kleurrijke salade.

Reacties