Grootmoeders appeltjes in de oven
Je vindt ze niet zo vaak meer in de winkel, de echte Reinetten. Als je ze ziet liggen, dan moet je gewoon van de kans profiteren om appeltjes in de oven te maken, op grootmoeders wijze. Het hele huis geurt dan naar karamel en kaneel en de zoete smaak van de appeltjes. Serveer bij een stukje varkensvlees of als dessert met een bolletje roomijs.
Wat hebben we nodig:
Je kan de schil ook aan de appeltjes laten.
Vul de appeltjes op met kersencompote.
Wat hebben we nodig:
- 8 Reinetten
- klontjes boter
- 8 eetlepels bruine rietsuiker
- kaneel
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een ovenschaal lichtjes in.
- Ontdoe de appels van hun kapje en kontje en verwijder de klokhuizen met een appelboor.
- Schil de appels (optioneel) en zet ze in de ovenschaal.
- Duw in elke appel een klontje boter.
- Elke appel krijgt ook een lepel suiker.
- Bestuif de appels met wat kaneel.
- Bak de appels 15 min in de hete oven of tot je een mes makkelijk door de appels kan steken.
Je kan de schil ook aan de appeltjes laten.
Vul de appeltjes op met kersencompote.
Reacties