Keizersverdriet met kersencompote
Foto Cathy Van de Moortele |
Zalig op zondagmorgen aan de ontbijttafel op het terras..
Wat hebben we nodig:
- 60 ml water
- 60 gr suiker
- een grote handvol kersen, ontpit en gehalveerd
- 5 eiwitten, opgeklopt
- 5 eierdooiers
- 60 gr kristalsuiker
- 125 ml melk
- 125 gr patisseriebloem, gezeefd
Foto Cathy Van de Moortele - vetstof
- bloemsuiker
- We maken alvast de kersencompote, zodat die zachtjes warm kan blijven, terwijl we de kaiserschmarren maken.
- Doe het water met de suiker in een steelpannetje en breng het suikerwater aan de kook.
- Voeg de gehalveerde kersen toe en laat ze op een zacht vuurtje garen.
- Klop de eierdooiers op met de suiker in de kom van de Kenwood, tot de suiker helemaal opgelost is.
- Voeg de melk en de bloem toe en klop goed op.
- Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag. Je wilt de luchtigheid behouden, dus niet roeren, maar gewoon doorspatelen.
- Verhit een grote antikleefpan op het vuur en laat een flinke noot boter smelten.
- Giet de pan vol met beslag en laat zachtjes bakken. Zet het vuur zeker niet te hoog, of je kaiserschmarren zullen verbranden.
- Verdeel de pannenkoek in gelijke stukken met een spatel en keer elk stukje om.
- Laat nu de andere kant bakken.
- Snij de pannenkoek verder in kleinere stukjes met je spatel.
- Haal de stukjes gebakken deeg uit de pan en hou ze warm. Bak de rest van de kaiserschmarren.
- Verdeel de kaiserschmarren op een bord. Napeer met de kersencompote en werk af met bloemsuiker.
Ik gebruik hiervoor mijn grote, rechthoekige antikleefpan van BK. Ideaal om dit gerecht in klaar te maken (alle beslag kan in 1x in de pan). Deze pan wordt hier ook gebruikt voor ontbijtpannenkoekjes, aardappelrösti, fishsticks, ...
Is het geen kersentijd of heb je geen verse krieken? Gebruik dan krieken uit een bokaal.
Kaiserschmarren moet je meteen opeten. Heropwarmen is niet echt een optie.
De kersenontpitter/notenkraker van Tupperware levert uitstekende dienst.
Reacties