Maanzaad muffins
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 260 gr patisseriebloem
- 1 eetlepel maanzaadjes
- snuifje zout
- 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
- 115 gr ongezouten boter
- 200 gr kristalsuiker
- 2 eieren
- zeste van 1 citroen, fijngesneden
- 240 ml zure room of volle yoghurt
- 1 koffielepel vanille extract
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg 12 papieren muffinvormpjes in een metalen muffinplaat.
- Gebruik je klopper om de bloem te mengen met de maanzaadjes, het zout en het natriumbicarbonaat.
- Mix de suiker met de boter tot ze licht en fluffy is.
- Klop de eieren één voor één bij de suiker.
- Klop de zeste, zure room en vanille bij het beslag.
- Roer de natte ingrediënten door de droge, zonder te mixen of te overmengen.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ze 18-20 min of tot ze gaar zijn.
- Laat de muffins 5 min afkoelen op een taartrooster voor je ze uit de vormen haalt.
- Laat de muffins helemaal afkoelen.
- Voor wie graag glazuur heeft op zijn muffin: meng 60 gr poedersuiker met 2 eetlepels vers citroensap. Bestrijk hiermee de bovenkanten van de inmiddels afgekoelde muffins.
Je kan er ook 6 grote muffins van maken.
Vervang de maanzaadjes eens door eenzelfde hoeveelheid chia zaadjes.
Reacties