Het perfecte roerei

Na de kip komt het ei. Of was het andersom? Anyway, je zou zeggen: wat is er nu moeilijk aan roereieren? Niets. Je hebt er geduld en verse eieren voor nodig. Pas dan krijg je heerlijk, malse eitjes in je bord. Neem er je tijd voor.

Wat hebben we nodig:
  • 6 eieren
  • 6 eetlepels melk
  • klontje boter
  • peper en zout
  • vers gehakte peterselie (optioneel)
Hoe gaan we te werk:
  • Neem een grote kom. Breek hierin de eieren en voeg per ei 1 eetlepel melk toe.
  • Klop de eieren goed op tot een homogeen mengsel.
  • Zet een steelpan op het vuur en laat hierin de boter smelten.
  • Van zodra de boter begint te bruisen, giet je de eieren in de steelpan.
  • Zet de warmte onmiddellijk op de helft.
  • Je mag in dit stadium nog niet roeren.
  • Kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe als je dat lekker vindt.
  • Met een houten lepel duw je het ei telkens van de kant naar het midden en til je de pan een beetje op zodat lopend ei zijn weg vindt om te bakken.
  • Dien het ei op wanneer het nog smeuïg maar toch stevig aanvoelt.
TIP:

Serveer als ontbijt met toast, gerookte zalm en een glaasje bubbels.
Neem per persoon 3 eieren.
In plaats van melk kan je ook room of water gebruiken. 

Reacties