Mousselinesaus
De ideale begeleider bij asperges en vis: een zalige mousselinesaus. Het maken van de saus vraagt een beetje vaardigheid, maar het is zeker het proberen waard.
Wat hebben we nodig:
Maak de saus à la minute.
Wat hebben we nodig:
- 4 eetlepels water
- 2 eetlepels azijn
- sap van 1/2 citroen
- 5 eierdooiers, losgeklopt
- 1 eetlepel geklaarde boter
- een scheutje room (facultatief)
- peper en zout
- Laat het water inkoken met de azijn en het citroensap.
- Voeg de eieren voorzichtig toe, onder voortdurend kloppen. Zorg ervoor dat het vuur op een lage stand staat, zodat je geen roereieren bekomt.
- Voeg de gesmolten boter toe in een dun straaltje en blijf kloppen.
- Als je dat wenst, kan je nu nog een klein scheutje room toevoegen om de saus nog te verrijken.
- Kruid af met peper en zout.
Maak de saus à la minute.
Reacties