Mousselinesaus

De ideale begeleider bij asperges en vis: een zalige mousselinesaus. Het maken van de saus vraagt een beetje vaardigheid, maar het is zeker het proberen waard.

Wat hebben we nodig:
  • 4 eetlepels water
  • 2 eetlepels azijn
  • sap van 1/2 citroen
  • 5 eierdooiers, losgeklopt
  • 1 eetlepel geklaarde boter
  • een scheutje room (facultatief)
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Laat het water inkoken met de azijn en het citroensap.
  • Voeg de eieren voorzichtig toe, onder voortdurend kloppen. Zorg ervoor dat het vuur op een lage stand staat, zodat je geen roereieren bekomt.
  • Voeg de gesmolten boter toe in een dun straaltje en blijf kloppen.
  • Als je dat wenst, kan je nu nog een klein scheutje room toevoegen om de saus nog te verrijken.
  • Kruid af met peper en zout.
TIP:

Maak de saus à la minute.

Reacties