Citroenmousse

Foto Eva Joos
Als je een uitgebreide maaltijd wilt afsluiten met een fris, luchtig dessertje, waarom dan niet kiezen voor een heerlijke mousse van citroen?

Wat hebben we nodig:
  • 285 ml slagroom
  • 1 eetlepel citroenrasp van Dr Oetker
  • 60 gr kristalsuiker
  • het sap van 1 citroen (45 ml)
  • 2 eiwitten
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de slagroom op met de zeste en de suiker tot de massa dikker wordt.
  • Voeg het citroensap toe en klop verder op tot een dikke, lobbige room.
  • Klop de eiwitten tot zachte pieken en spatel ze onder de citroenmassa.
  • Verdeel de mousse over 4 glazen, dek ze af met plastic folie en zet ze koel weg.
TIP:

Heb je geen citroenrasp van Dr Oetker? Snij de zeste van je citroen dan heel fijn en gebruik die in het recept.
Doe de mousse in een grote pot en zet hem koel weg. Schep bolletjes van je mousse met een ijslepel.

Reacties