Pots de crème

Mmmmm... je hoort me al. Dit dessertje kan je op voorhand klaarmaken. Het ziet er fantastisch uit en je zal geen enkele persoon "nee, dank u" horen zeggen...
The Pioneer Woman - Ree Drummonds - is verantwoordelijk voor dit heerlijke dessert en de bijhorende kilootjes..

Wat hebben we nodig:
  • 350 gr BLOC chocolade, in fijne stukjes gehakt
  • 3 eieren
  • snuifje zout
  • 2-3 eetlepels Grand Marnier of Mandarin Napoléon
  • 225 ml hete, sterke koffie
  • slagroom, opgeklopt
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de gehakte chocolade in de blender.
  • Breek de eieren op de chocolade.
  • Kruid met zout en giet de likeur bij de eieren.
  • Blender tot een egale massa. Het zal eerst wat lawaai maken, maar het komt helemaal goed.
  • Giet de hete koffie door het vulgat in het deksel tot je een egale massa bekomt. De hete koffie verwarmt de eieren en het is prachtig om te zien hoe dit alles een mooie emulsie wordt.
  • Giet de chocolade in 12 mooie glaasjes en laat ze opstijven in de koelkast.
  • Werk af met slagroom.
TIP:

Hou je niet van alcohol in dit dessert? Gebruik dan wat vanille essence ipv Grand Marnier.
Gebruik gerust de overblijvende Sinterklaaschocolade op.
De koffie maak ik met mijn Italiaanse cafetière.
Werk het dessert af met wat geconfijte sinaasappel of wat sinaasappelzeste.
Je hoeft de slagroom niet te zoeten. Het dessert kan wel wat tegengewicht gebruiken.

Reacties