Gecrushte aardappeltjes

Deze aardappeltjes zitten boordevol smaak. Er zijn zoveel manieren om aardappelen boeiend te maken. Geef toe: wat is er nu spannend aan een gewone, gekookte aardappel?

Wat hebben we nodig:
  • 12 gelijkmatige, ronde, rode aardappeltjes in de pel, gewassen
  • olie
  • peper en zout
  • verse kruiden, fijngehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 210C.
  • Bedek de aardappeltjes met water en kook ze tot ze bijna helemaal gaar zijn.
  • Laat de aardappelen goed uitlekken.
  • Bekleed een bakblik met aluminiumfolie en besprenkel de folie met olie.
  • Leg de aardappeltjes op het blik en voorzie redelijk wat ruimte tussen de aardappelen.
  • Neem je pureestamper en duw elke aardappel plat. 
  • Met een borsteltje vet je de aardappeltjes in met olie.
  • Kruid de aardappels met peper en zout en verse kruiden.
  • Laat de aardappeltjes 20-25 bakken in de hete oven.
TIP:

Nieuwe aardappeltjes zijn uitermate geschikt voor deze bereiding, maar elke andere kleine aardappel is net zo goed. Zo lang ze maar gelijkmatig van vorm zijn.
Kruiden: rozemarijn, thijm, oregano, ..

Reacties