Gecrushte aardappeltjes
Deze aardappeltjes zitten boordevol smaak. Er zijn zoveel manieren om aardappelen boeiend te maken. Geef toe: wat is er nu spannend aan een gewone, gekookte aardappel?
Wat hebben we nodig:
Nieuwe aardappeltjes zijn uitermate geschikt voor deze bereiding, maar elke andere kleine aardappel is net zo goed. Zo lang ze maar gelijkmatig van vorm zijn.
Kruiden: rozemarijn, thijm, oregano, ..
Wat hebben we nodig:
- 12 gelijkmatige, ronde, rode aardappeltjes in de pel, gewassen
- olie
- peper en zout
- verse kruiden, fijngehakt
- Verwarm de oven voor op 210C.
- Bedek de aardappeltjes met water en kook ze tot ze bijna helemaal gaar zijn.
- Laat de aardappelen goed uitlekken.
- Bekleed een bakblik met aluminiumfolie en besprenkel de folie met olie.
- Leg de aardappeltjes op het blik en voorzie redelijk wat ruimte tussen de aardappelen.
- Neem je pureestamper en duw elke aardappel plat.
- Met een borsteltje vet je de aardappeltjes in met olie.
- Kruid de aardappels met peper en zout en verse kruiden.
- Laat de aardappeltjes 20-25 bakken in de hete oven.
Nieuwe aardappeltjes zijn uitermate geschikt voor deze bereiding, maar elke andere kleine aardappel is net zo goed. Zo lang ze maar gelijkmatig van vorm zijn.
Kruiden: rozemarijn, thijm, oregano, ..
Reacties