Bloemkoolsoep

In de winter vind ik soep superlekker. Liefst een heldere bouillon met fijne brunoise van groentjes of een fluweelzachte soep, zoals deze bloemkoolsoep.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg bloemkoolroosjes
  • 1 liter bouillon
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper en zout
  • 1 brikje (soja)room (facultatief)
  • verse kruiden, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Zet de bloemkool op met de bouillon en breng alles aan de kook.
  • Kruid met kerrie, peper en zout.
  • Mix de soep in de blender, tot ze fluweelzacht is.
  • Breng de soep weer even aan de kook en laat ze nog even doorkoken.
  • Serveer de soep in grote soepkommen en werk af met peterselie of bieslook of koriander.
TIP:

Lekker bij deze soep: vers gebakken croûtons.
Je kan ook nog wat uitjes aanfruiten in wat vetstof en door de soep mixen, samen met enkele draadjes saffraan. Dat maakt de soep nog bijzonderder.

Reacties