Bloemkoolsoep
In de winter vind ik soep superlekker. Liefst een heldere bouillon met fijne brunoise van groentjes of een fluweelzachte soep, zoals deze bloemkoolsoep.
Wat hebben we nodig:
Lekker bij deze soep: vers gebakken croûtons.
Je kan ook nog wat uitjes aanfruiten in wat vetstof en door de soep mixen, samen met enkele draadjes saffraan. Dat maakt de soep nog bijzonderder.
Wat hebben we nodig:
- 1 kg bloemkoolroosjes
- 1 liter bouillon
- 1 eetlepel kerriepoeder
- peper en zout
- 1 brikje (soja)room (facultatief)
- verse kruiden, fijngesnipperd
- Zet de bloemkool op met de bouillon en breng alles aan de kook.
- Kruid met kerrie, peper en zout.
- Mix de soep in de blender, tot ze fluweelzacht is.
- Breng de soep weer even aan de kook en laat ze nog even doorkoken.
- Serveer de soep in grote soepkommen en werk af met peterselie of bieslook of koriander.
Lekker bij deze soep: vers gebakken croûtons.
Je kan ook nog wat uitjes aanfruiten in wat vetstof en door de soep mixen, samen met enkele draadjes saffraan. Dat maakt de soep nog bijzonderder.
Reacties