Rollade

Ik had het nooit eerder zelf geprobeerd, maar het is zo goed meegevallen dat het gewoon in mijn kookboek moest. Ik heb een versie met kalkoengebraad en een versie met varkensmignonette gebraad gemaakt. Voor elk wat wils dus! Vraag aan je slager om dunne plakjes te snijden van de twee soorten gebraad. Je kan dat moeilijk zelf als je geen snijmachine hebt en ze moeten dun genoeg zijn om ze te kunnen oprollen.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg kalkoengebraad, in dunne plakjes gesneden
  • 200 gr Italiaanse ham, in dunne plakjes gesneden
  • plakjes kaas
  • pesto
  • 1 kg varkensgebraad (ik heb voor mignonette gekozen, zonder vet), in dunne plakjes gesneden
  • 200 gr Italiaanse ham, in dunne plakjes gesneden
  • 1 potje Boursin cuisine
  • verse salie
  • peper en zout
  • boter
Hoe gaan we te werk:
  • Beleg je werkblad met plastic folie. 
  • Leg 5 plakjes kalkoen naast elkaar en laat ze elkaar een beetje overlappen.
  • Leg daaronder nog 5 plakjes kalkoen en die moeten elkaar ook overlappen.
  • Beleg de kalkoen met ham en daarop de kaas.
  • Smeer een middellijn van pesto.
  • Rol het vlees op tot een worst gebruik makend van de plastic folie. 
  • Sluit de rol als een snoeppapiertje en zorg dat het plastic zo strak mogelijk rond het vlees zit. Leg aan beide zijden een knoopje in de folie. 
  • Ga zo verder tot je ingrediënten op zijn.
  • Bewaar de rollades in de koelkast, zodat ze nog een beetje kunnen opstijven.
  • Doe hetzelfde voor de varkensrollade, maar gebruik hier Boursin cuisine en salie.
  • Zet een grote pot (grote diameter) op het vuur en doe er een bodem kokend water in.
  • Zet een serveerring in het midden van de pot en leg hierop een bord.
  • Leg 1-2 rollades per keer op het bord, sluit de pot met het deksel en laat de rollades 10 min stomen.
  • Neem de rollades met een tang uit de kookpot, knip 1 uiteinde van de folie los en laat overtollig water wegstromen. Duw de rollade volledig uit het plastic en laat het vlees drogen op een taartrooster.
  • Kruid het vlees met peper en zout.
  • Verhit een klontje boter in een braadpan en braad de rollades langs alle zijden mooi bruin.
  • Snij de rollades in dikke plakken en serveer met een lekkere saus, bijvoorbeeld jagersaus.
TIP:

Kies voor een kaas die smelt maar niet te snel uitloopt.
Dit filmpje verduidelijkt hoe je de rollade kan maken.

Reacties