Spetterende spiegeleitjes
Deze spiegeleitjes zijn gewoon zalig. Niet bruin aan de onderkant en net gaar aan de bovenkant. Met deze kleine trucs kan jij het ook!
Wat hebben we nodig:
Je hebt echt een antikleefpan nodig.
Gebruik een ronde vorm om de eitjes na het bakken netjes uit te steken, als je dat wilt.
Wat hebben we nodig:
- olie
- 3 eitjes
- Zet een antikleefpan op het vuur.
- Doe een laagje olie in de pan, net voldoende om even boven de bodem uit te komen.
- Zet het vuur mediumwarm.
- Breek de eitjes één voor één in de pan en laat genoeg ruimte tussen de eieren.
- Het eiwit mag niet onmiddellijk stollen. Is dat wel zo, dan staat het vuur te warm.
- Van zodra het eiwit een beetje begint te stollen, schep je wat van de olie over het eiwit. In dit stadium mag je nog geen olie over de dooier scheppen of die wordt troebel.
- Als het eiwit gestold is, schep je voorzichtig wat olie over de dooier, zodat die ook gaart.
- Schep de eitjes uit de pan met een spatel en laat ze even drogen op wat keukenpapier.
Je hebt echt een antikleefpan nodig.
Gebruik een ronde vorm om de eitjes na het bakken netjes uit te steken, als je dat wilt.
Reacties