Worstenbroodjes
Eigenlijk bevatten worstenbroodjes een frikandel. Dit recept toont hoe je worstenbroodjes kan maken van gehakt. Net zo lekker en fijn om te maken.
Wat hebben we nodig:
Bij de slager kan je boerengehakt vragen. Dat is grover gehakt, waar ze boerenworsten van draaien.
Kruid je gehakt met peterselie, salie, ..; wat je maar lekker vindt.
Spuit wat ketchup op elk worstje voor je het broodje dichtrolt of serveer de ketchup er achteraf bij.
Wat hebben we nodig:
- 2 sneetjes wit brood, in stukjes getrokken
- 500 ml melk
- olie
- 1 sjalotje, gepeld en heel fijngesnipperd
- 1 klein teentje look, gepeld en geperst
- 400 gr boerengehakt
- 1 ei
- peper en zout
- vierkante velletjes bladerdeeg, ontdooid
- een beetje bloem
- 1 eidooier, losgeklopt met een beetje water
- Week het brood in de melk.
- Verhit de olie en fruit het sjalotje aan met de look. Niet laten kleuren.
- Meng het gehakt met het geweekte brood, sjalot en look, het ei, peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bestuif je werkblad met wat bloem en leg de velletjes bladerdeeg open.
- Als je een kroketmachine hebt, kan je die gebruiken om van het gehakt perfect gelijke rolletjes te maken. Heb je die niet, maak ze dan gewoon met de hand en zorg dat ze even lang zijn.
- Leg op elk vierkantje bladerdeeg een worstje en rol het broodje op.
- Leg de worstenbroodjes klaar op het bakblik (gebruik bakpapier of een silicone mat) en snij ze kruiselings in met een scherp mesje.
- Doreer de worstenbroodjes met het losgeklopte ei.
- Bak de broodjes 25 min of tot ze goudbruin zien.
- Serveer onmiddellijk.
Bij de slager kan je boerengehakt vragen. Dat is grover gehakt, waar ze boerenworsten van draaien.
Kruid je gehakt met peterselie, salie, ..; wat je maar lekker vindt.
Spuit wat ketchup op elk worstje voor je het broodje dichtrolt of serveer de ketchup er achteraf bij.
Reacties