Cognacpepersaus

Een lekker stuk vlees met een zalige saus: meer moet dat niet zijn. Maar hoe maak je nu die saus?

Wat hebben we nodig:
  • klontje boerenboter
  • 2 takjes rozemarijn, geritst
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 5 eetlepels cognac
  • 1 bokaal kalfsfond
  • 150 ml room
  • 2 koffielepels maïzena
  • 2 eetlepels koud water
  • 2 eetlepels groene peperbollen
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Nadat je vlees gebakken is, haal je het vlees uit de pan en hou je het warm onder folie.
  • Voeg de boter toe aan de pan en gebruik een klopper om de braadrestjes los te maken, zodat alle smaken vrijkomen.
  • Fruit de rozemarijn met de sjalotjes in de hete vetstof.
  • Blus met de cognac, de fond en de room.
  • Breng de saus aan de kook.
  • Los de maïzena op in het water en voeg dit papje toe aan de saus om ze te binden.
  • Roer de peperbolletjes door de saus (voeg gerust ook wat van het sap toe).
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
TIP:

Je kan ook runderfond gebruiken of bouillon.
Serveer deze saus bij steak, gebraad, kalkoen, orloff, ..

Reacties