Cognacpepersaus
Een lekker stuk vlees met een zalige saus: meer moet dat niet zijn. Maar hoe maak je nu die saus?
Wat hebben we nodig:
Je kan ook runderfond gebruiken of bouillon.
Serveer deze saus bij steak, gebraad, kalkoen, orloff, ..
Wat hebben we nodig:
- klontje boerenboter
- 2 takjes rozemarijn, geritst
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 5 eetlepels cognac
- 1 bokaal kalfsfond
- 150 ml room
- 2 koffielepels maïzena
- 2 eetlepels koud water
- 2 eetlepels groene peperbollen
- peper en zout
- Nadat je vlees gebakken is, haal je het vlees uit de pan en hou je het warm onder folie.
- Voeg de boter toe aan de pan en gebruik een klopper om de braadrestjes los te maken, zodat alle smaken vrijkomen.
- Fruit de rozemarijn met de sjalotjes in de hete vetstof.
- Blus met de cognac, de fond en de room.
- Breng de saus aan de kook.
- Los de maïzena op in het water en voeg dit papje toe aan de saus om ze te binden.
- Roer de peperbolletjes door de saus (voeg gerust ook wat van het sap toe).
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
Je kan ook runderfond gebruiken of bouillon.
Serveer deze saus bij steak, gebraad, kalkoen, orloff, ..
Reacties