Maanzaad muffins

Foto Lana Joos
Ben je al eens binnen geweest bij Starbucks? Dan heb je ze vast al zien liggen, deze heerlijke poppy seed muffins. Je kan ze natuurlijk ook zelf maken en er dubbel van genieten voor de helft van de prijs. Vries ze in en warm ze enkele minuten op in de microgolf voor een heerlijk ontbijt.

Wat hebben we nodig:
  • 260 gr patisseriebloem
  • 1 eetlepel maanzaadjes
  • snuifje zout
  • 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
  • 115 gr ongezouten boter
  • 200 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • zeste van 1 citroen, fijngesneden
  • 240 ml zure room of volle yoghurt
  • 1 koffielepel vanille extract
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg 12 papieren muffinvormpjes in een metalen muffinplaat.
  • Gebruik je klopper om de bloem te mengen met de maanzaadjes, het zout en het natriumbicarbonaat.
  • Mix de suiker met de boter tot ze licht en fluffy is. 
  • Klop de eieren één voor één bij de suiker. 
  • Klop de zeste, zure room en vanille bij het beslag.
  • Roer de natte ingrediënten door de droge, zonder te mixen of te overmengen.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ze 18-20 min of tot ze gaar zijn.
  • Laat de muffins 5 min afkoelen op een taartrooster voor je ze uit de vormen haalt.
  • Laat de muffins helemaal afkoelen.
  • Voor wie graag glazuur heeft op zijn muffin: meng 60 gr poedersuiker met 2 eetlepels vers citroensap. Bestrijk hiermee de bovenkanten van de inmiddels afgekoelde muffins.
TIP:

Je kan er ook 6 grote muffins van maken.
Vervang de maanzaadjes eens door eenzelfde hoeveelheid chia zaadjes.

Reacties

Ellen zei…
Superlekker met de chiazaadjes!
Wij zijn ook gek op deze muffins!