Cupcakes

foto Cathy Van de Moortele
Cupcakes zijn heel erg in. Iedereen wil ze maken en er zitten echte pareltjes tuusen. Dit is alvast een mooi basisrecept, waar je nog alle kanten mee uit kunt.

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 125 gr kristalsuiker
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 125 gr zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 170°C en zet 12 papieren vormpjes klaar in een muffinvorm.
  • Mix de boter met de suiker tot een lichte massa. Zorg dat de suiker helemaal opgenomen is door de boter.
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix goed tot de eieren helemaal zijn opgenomen.
  • Mix de bloem geleidelijk aan door het beslag.
  • Klop nu ook de melk door het geheel.
  • Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag. De cakejes zullen niet te hoog worden, waardoor het makkelijker wordt om ze te decoreren.
  • Zet de muffinvorm in de warme oven en bak ze 20-25 min of tot ze gaar zijn.
  • Zet de muffinvorm op een taartrooster en laat die zo 1 min staan. 
  • Haal de cupcakes uit de muffinvorm en laat ze helemaal afkoelen op de taartrooster.
  • Eens de cupcakes afgekoeld zijn, kan je ze decoreren.
Variatie: met banaan en chocolade

Maak het basisrecept. Na het mixen, prak je twee bananen en die mix je door het beslag.
Bak de cupcakes verder af zoals in het basisrecept.
Maak de chocolade topping, door 300 gr pure chocolade in stukjes te breken en die te laten smelten in 250 ml hete room.
Laat de topping 2u afkoelen op kamertemperatuur en spuit dan een mooie toef chocolade op je cupcakes. Versier naar keuze.



Reacties