Ravioli met een verrassing
Deze ravioli's zijn heel bijzonder: ze zijn niet alleen heel groot, ze zijn ook gevuld met een verse eierdooier. Niet voor de beginneling zou je zeggen? Alhoewel... de vulling is niet zo duur, dat je niet opnieuw kan beginnen als het mislukt. Het resultaat mag er zeker zijn!
Wat hebben we nodig:
Je kan ook wat truffelschilfers toevoegen aan de vulling.
Als je de ravioli opensnijdt, zal de eierdooier mooi vermengen met de botersaus.
Serveer met groene asperges en croûtons.
Wat hebben we nodig:
- vers pastadeeg van 4 eieren en 400 gr De Cecco pastabloem "00"
- 1 potje ricottakaas
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels vers gehakte peterselie
- peper en zout
- nootmuskaat, vers geraspt
- 4 eierdooiers, ijskoud
- klontje boter
- Parmezaanse kaas, vers geraspt
- truffelolie
- Verdeel het pastadeeg in 4 delen en laat het nog even rusten onder een doek. Rol telkens een bol deeg uit (minder dun dan je gewend bent - stop op stand 5).
- Maak de vulling met de ricotta, Parmezaanse kaas, peterselie, peper en zout en nootmuskaat. Breng de vulling over in een spuitzak met een rond spuitmondje.
- Rol het pastadeeg uit tot een lange rechthoekige strook. Vouw de strook even dicht om het midden te vinden.
- Spuit op het rechterdeel een cirkel vulling (laat de buitenste randen vrij). Laat een eierdooier voorzichtig in de cirkel glijden.
- Gebruik een nat borsteltje om de randen rond de vulling vochtig te maken en vouw de ravioli dicht. Druk goed aan. Ga zo door tot je 4 grote ravioli's hebt.
- Snij de ravioli's uit met een vormpje.
- Pocheer de ravioli's in ruim, gezouten water, gedurende 3 min, zodat de dooiers nog mooi vloeibaar zijn.
- Laat de boter smelten in een pannetje.
- Serveer per persoon 1 ravioli. Overgiet met een beetje boter.
- Serveer met Parmezaanse kaas en enkele druppels truffelolie.
Je kan ook wat truffelschilfers toevoegen aan de vulling.
Als je de ravioli opensnijdt, zal de eierdooier mooi vermengen met de botersaus.
Serveer met groene asperges en croûtons.
Reacties