Haaievinnesoep

Telkens de kinderen hun schoolrapport gekregen hebben, gaan we Chinees eten in Eeklo. Als voorgerecht nemen we steevast haaievinnesoep. Haaievinnesoep is eigenlijk een misleidende naam. Het is niet meer dan kippenbouillon met gestold ei. Jarenlang hebben we geprobeerd om deze soep thuis te maken, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Uiteindelijk heb ik toch een recept gevonden dat de soep van Today in Eeklo het beste evenaart.

Wat hebben we nodig:
  • 1 liter kippenbouillon
  • peper en zout
  • snuifje gemalen gember
  • snuifje lookpoeder
  • 1 1/2 eetlepel maïzena
  • scheutje koud water
  • 1 ei, losgeklopt met 1 eetlepel water
  • 2 pijpajuintjes, fijngesnipperd
  • sesamolie
Hoe gaan we te werk:
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Kruid met peper en zout, gember en lookpoeder.
  • Los de maïzena op in het water en dik de bouillon hier mee in.
  • Breng de bouillon weer aan de kook.
  • Zet de pan van het vuur. Roer de bouillon met een vork en giet het ei er langzaam in terwijl je hevig blijft roeren. 
  • Strooi pijpajuintjes over de soep en werk af met enkele druppels sesamolie.
TIP:

Je kan ook nog stukjes gekookte kip toevoegen, of blokjes tomaat.

Reacties