Chocolade pavlova
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 250 ml eiwit (ongeveer 7 eiwitten)
- 500 gr kristalsuiker
- 30 gr pure cacao
- 125 gr fondant chocolade, fijngehakt
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Klop de eiwitten los met de suiker.
- Klop dit mengsel verder au bain marie, tot de suiker helemaal opgelost is.
- Klop het mengsel verder op in de Kenwood, tot je een stijve en glanzende meringue hebt.
- Zeef de cacao over de meringue. Strooi de gehakte chocolade ook over de meringue.
- Spatel voorzichtig deze ingrediënten door de massa.
- Met een ijsschep maak je bolletjes van de meringue, die je op het bakpapier legt. Dompel de schep telkens in heet water, zodat de meringue er makkelijk uit valt.
- Bak de hoopjes beslag gedurende 8-9 min. Draai de bakplaat en bak ze nog 8-9 min.
- De pavlova's zullen barsten en dat is nu net de bedoeling.
- Laat de koekjes afkoelen op bakpapier op een taartrooster.
- Bewaar de pavlova's in een blikken doos.
Klop slagroom op. Zorg voor vers, rood fruit. Besmeer de platte kant van een pavlova met slagroom, beleg met rood fruit en zet er dan een andere pavlova bovenop.
Eiwitten kan je invriezen. Noteer op je doosje hoeveel eiwitten er in zitten. Je kan de eiwitten ook per stuk invriezen in ijsblokjesvormen (1 eiwit per vormpje). Ontdooi de eiwitten in de microgolf en verwerk ze zoals het recept aangeeft. Idem voor eierdooiers (gebruik ze later om crème brûlée te maken).
Reacties