Biscuits van de Cracker Barrel
Wat hebben we nodig:
- 250 gr tarwebloem
- 10 gr kristalsuiker
- 15 gr bakpoeder
- snuif zout
- 70 gr reuzel of koude boter
- 235 ml melk
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout.
- Snij de vetstof door de droge ingrediënten tot je droge kruimels bekomt.
- Voeg geleidelijk aan de melk toe, tot het deeg aan elkaar hangt.
- Stort het deeg op een bebloemd werkvlak.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 2,5 cm.
- Met een glas of een rond uitsteekvormpje steek je de biscuits uit.
- Ga zo door tot alle deeg opgebruikt is en je 6 grote biscuits hebt.
- Met een borsteltje veeg je de overtollige bloem weg.
- Leg de biscuits op een niet-ingevet bakblik.
- Bak de broodjes 13 - 15 min of tot ze lichtjes bruin worden aan de zijkanten.
Serveer warm met goeie boter.
Je kan het deeg tot een dag op voorhand klaarmaken. Vet een stuk aluminiumfolie in, leg het deeg erop en pak het goed in. Bewaar het deeg in de koelkast tot je de biscuits wilt bakken. De biscuits zullen nog hoger rijzen omdat het bakpoeder langer tijd gehad heeft om zijn werk te doen.
Kneed het deeg niet te lang of je krijgt taaie biscuits. Ze horen "vlokkerig" te zijn.
Reacties