Coffee cake
Cake, appel, noten, suiker. Wat wil je nog meer na een koude wandeling en een kop koffie? Ik kreeg deze cake ooit als ontbijt, toen ik in Oregon woonde als au pair. Heerlijk!
Wat hebben we nodig:
Gebruik eens pecannoten of gepelde hazelnoten ipv walnoten.
Heb je geen zure room? Gebruik dan volle, platte kaas.
Wat hebben we nodig:
- 120 gr boter, op kamertemperatuur
- 240 gr kristalsuiker
- 2 eieren, losgeklopt
- enkele druppels vanille essence
- 475 gr patisseriebloem
- 10 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 240 ml zure room
- 475 gr appels, geschild en in stukjes gesneden
- 175 gr donkerbruine suiker
- snuifje kaneel
- 30 gr koude boter
- 120 gr walnoten, gehakt
- Klop de boter met de suiker tot een homogene massa.
- Voeg de eieren en de vanille toe en meng goed.
- Mix de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Voeg afwisselend van het bloemmengsel en van de zure room toe aan de botermassa.
- Roer de appelstukjes door het beslag.
- Stort het beslag in een grote, rechthoekige vorm, die je lichtjes ingevet hebt.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de bruine suiker met de kaneel en snij de boter hier door met twee messen, zodat je kruimels bekomt.
- Meng de kruimels met de noten en strooi dit mengsel over de cake.
- Bak de cake 40 min of tot hij gaar is.
- Laat de cake volledig afkoelen voor je hem aansnijdt.
Gebruik eens pecannoten of gepelde hazelnoten ipv walnoten.
Heb je geen zure room? Gebruik dan volle, platte kaas.
Reacties