Philadelphia puree

Foto Lana Joos
Jaja, je hebt het goed gehoord: aardappelpuree verrijkt met Philadelphia. En ik zeg niet voor niets verrijkt, want dit is de romigste puree die je ooit gegeten hebt. We letten niet echt op de hoeveelheid boter en consoorten in dit recept. Het moet gewoon lekker zijn..

Wat hebben we nodig:
  • 2 kg puree aardappelen
  • enkele vlokjes boter
  • 1 vlootje Philadelphia (light of vol), op kamertemperatuur
  • melk
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Schil de aardappelen, was ze en snij ze in 4 gelijke stukken.
  • Kook de aardappelen gaar in ruim, gezouten water.
  • Giet ze af en doe ze terug in de kookpot op een heel laag vuurtje. Op deze manier kan resterend vocht nog verdampen.
  • Neem je pureestamper of pureeknijper en maak de aardappelen zo fijn mogelijk. Zorg dat je geen brokjes hebt.
  • Doe de boter bij de aardappelen en roer ze er door.
  • Ook de Philadelphia mag bij de aardappelen. Roer alles goed door en leng aan met melk tot je de gewenste consistentie hebt.
  • Kruid af met peper en zout.
TIP:

Zorg dat je aardappelen zeker goed gaar zijn, zodat je geen brokjes hebt in je puree.
Je kan de puree nog eens bakken in de oven, met een beetje paneermeel op. Verdeel dan wat klontjes boter op de puree, bestrooi met paneermeel en bak af. Nog even onder de grill en je kan smullen.
Voeg eens een eetlepel bakpoeder toe aan je puree, voor een luchtig effect.
Heb je puree over? Neem je ijsschep en maak bollen puree. Leg ze op bakpapier op een bakblik en vries ze in. Eenmaal ingevroren, kan je ze overbrengen in een diepvrieszakje. Zo heb je altijd een portie puree beschikbaar.

Reacties