Donut muffins

Je hoort het goed: een combinatie van twee lekkernijen. Heerlijk zacht en zoet, deze traktatie.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr kristalsuiker
  • 55 gr boter, gesmolten
  • snuifje nootmuskaat
  • 120 ml melk
  • 5 gr bakpoeder
  • 125 gr patisseriebloem
  • 55 gr boter
  • 100 gr kristalsuiker
  • snuifje kaneel
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Vet 24 kleine muffinvormpjes in.
  • Meng de suiker met de vetstof en de nootmuskaat in een grote kom.
  • Roer de melk erdoor.
  • Zeef het bakpoeder met de bloem en voeg deze droge ingrediënten toe aan het beslag. Roer tot alles net gemengd is (niet langer). 
  • Vul de muffinvormpjes voor de helft.
  • Bak de donut muffins tot ze lichtbruin zijn, zo'n 15-20 min.
  • Eens de muffins in de oven zitten, verwarm je de vetstof in een steelpannetje.
  • Meng de suiker met de kaneel en hou die in een kommetje klaar.
  • Haal de donut muffins uit de vormpjes. Doop ze eerst in de gesmolten boter en rol ze daarna door het kaneelsuikermengsel.
  • Laat de muffins drogen op een taartrooster.
TIP:

Er zijn verschillende formaten van muffinvormen te koop. Ze variëren van heel erg mini naar supergroot. Kies wat je zelf leuk vindt. Bij deze donut muffins, vul je de vormpjes tot de helft. Na het bakken steken de bovenkanten net boven de vorm uit.





Reacties