Kentucky Fried Chicken
Okay, niet het meest gezonde gerecht, maar eens per jaar kan het toch wel smaken. Het marineren van de kip in de karnemelk, maakt de kip heel sappig en smaakvol. Sla deze stap dus niet over.
Wat hebben we nodig:
Serveer de kip met deze zoetzure saus:
Doe 60 ml rijstazijn met 50 gr kristalsuiker in een steelpannetje en breng aan de kook.
Kruid met een snuif zout en laat de saus wat indikken. Werk af met een lepel chilisaus.
Durf je zelf de kip niet te verdelen in stukken? Neem dan voorgesneden kip.
Wat hebben we nodig:
- een braadkip
- kruiden: zwarte peper, witte peper, zout, paprikapoeder, thijm, uipoeder, lookpoeder, chilipoeder
- karnemelk
- bloem
- Snij de uiteinden van de vleugeltjes en gooi die weg.
- Snij de kip in 8 delen met een groot kapmes.
- Snij de kipfilets nogmaals in twee, zodat je uiteindelijk 10 stukken kip hebt.
- Laat het vel aan de kip en kruid ze af.
- Leg de stukken kip in een kom en overgiet ze met karnemelk.
- Dek de kom af en laat de kip 6u in de koelkast staan.
- Giet de karnemelk weg.
- Kruid de bloem met dezelfde kruiden die je gebruikt hebt voor de kip.
- Wentel alle kipdelen in de bloem en leg ze op een rooster, zodat overtollige bloem weg kan en de kip kan drogen.
- Frituur de kip in porties op 185°C tot ze een mooie goudbruine kleur heeft.
- Laat de KFC uitdruppen op keukenpapier.
Serveer de kip met deze zoetzure saus:
Doe 60 ml rijstazijn met 50 gr kristalsuiker in een steelpannetje en breng aan de kook.
Kruid met een snuif zout en laat de saus wat indikken. Werk af met een lepel chilisaus.
Durf je zelf de kip niet te verdelen in stukken? Neem dan voorgesneden kip.
Reacties