Yummie koekjes

Zelfgebakken koekjes voor als de kinderen uit school komen... Zalig!

Wat hebben we nodig:
  • 340 gr boter, op kamertemperatuur
  • 400 gr kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 5 ml vanille extract
  • 675 gr patisseriebloem
  • 9 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Mix de boter met de suiker tot één homogene massa.
  • Klop de eieren en de vanille door de boter. 
  • Roer de bloem, het bakpoeder en het zout door het deeg.
  • Dek af en laat het deeg 1u rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Bestuif je werkblad met bloemsuiker en rol het deeg uit. (gebruik extra bloemsuiker als het deeg teveel kleeft)
  • Gebruik verschillende koekjesvormen om je favoriete traktaties te maken.
  • Leg de koekjes op niet-ingevette bakblikken.
  • 6-8 min in de oven zou moeten volstaan om krokante, goudgele koekjes te verkrijgen. 
  • Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
TIP:

Je kan de koekjes glazuren naar keuze.
Wil je extra leuke koekjes? Gebruik dan koekjesstempels.
Als het deeg te plakkerig is, gebruik dan wat extra bloem. Afhankelijk van de soort bloem die je gebruikt, kan het deeg vaster of slapper zijn.

Reacties