Pasta met tonijn in de oven

Een niet alledaagse combinatie, maar wel heel lekker, deze ovenschotel met pasta en tonijn.

Wat hebben we nodig:
  • 1 verpakking macaroni of bucatini
  • olie
  • 2 teentjes look
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • oregano
  • peper en zout
  • 2 blikjes tonijn in eigen nat
  • 1 koffielepel kappertjes
  • 1 bol mozzarella, in blokjes gesneden
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de macaroni gaar in ruim, gezouten water.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Verhit de olie in een pot en laat de look lichtjes kleuren. 
  • Verwijder de look.
  • Pureer de tomatenblokjes en giet ze bij de lookolie.
  • Kruid met oregano, peper en zout.
  • Verkruimel de tonijn in de saus, doe de kappertjes erbij en laat alles op een zacht vuurtje sudderen, tot de saus één geheel geworden is.
  • Meng de gare macaroni met de saus en breng alles over in een ovenschotel.
  • Strooi de mozzarella en de Parmezaanse kaas over de pasta en zet alles nog 15 min in de oven, zodat de kaas kan smelten.
TIP:

Kies een goed merk tonijn.


Reacties