Frikandon

Foto Cathy Van de Moortele
Uiteraard kan je bij elke slager frikandon kopen. Maar het is nog eens zo leuk om die zelf te mengen en te bakken. Je kiest wat je er in doet en er zijn tal van variaties om restjes te verwerken in frikandon. Dit is onze versie:

Wat hebben we nodig:
  • olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 700 gr gemengd gehakt
  • 180 ml melk
  • 2 eieren
  • 100 gr gekruid paneermeel
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • peper en zout
  • home made BBQ saus
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C. Gebruik een metalen cakevorm als bakblik.
  • Laat wat olijfolie warm worden in een pannetje.
  • Fruit de uisnippers glazig.
  • Meng het gehakt met de melk, eieren, paneermeel, gegaarde uitjes en peterselie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Vorm een gehaktbroodje van deze mengeling en leg het in de vorm.
  • Besmeer het broodje met de BBQ saus.
  • Bak de frikandon 1u of tot het vlees gaar is (kerntemperatuur 65°C).
TIP:

Meng geraspte courgette of worteltjes door de gehaktmengeling.
Gebruik provençaalse kruiden voor een andere smaak.
Heb je al het Paasbroodje eens geprobeerd?
Geef de rest van de BBQ saus apart bij de maaltijd.
Lekker met aardappelpuree.

Reacties

Unknown zei…
I mix ketchup with dry english mustard, dark brown bastardsuiker and harissa...and smeer this over the meat before baking...it carmelizes and makes it soooo lekker! Sometimes i make extra to use as a dipping sauce for the meat when it's cooked!