Champignonsaus

Wat is de beste saus voor bij een sappige filet pur? Inderdaad, een romige champignonsaus. Makkelijk en voor iedereen haalbaar.

Wat hebben we nodig:
  • klontje boerenboter
  • 150 gr Parijse champignons, gehalveerd en dan in plakjes gesneden
  • 150 ml dikke room
  • peper en zout
  • 2 teentjes look, gepeld en in plakjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de boter in een pannetje en bak de champignons lichtjes bruin.
  • Voeg de room toe en breng de saus aan de kook. Kruid met peper en zout.
  • Laat de saus indikken en voeg dan de look toe. Laat ze nog even pruttelen.
TIP:

Voeg wat groene peperbollen toe voor extra pit.
Als je braadjus hebt van gebakken vlees, kan je die jus toevoegen aan de warme saus, voor extra smaak.
Je kan de saus nog verrijken met een scheutje cognac en verse groene kruiden.

Reacties